ZELENINOVÁ POLIEVKA S MORSKOU RIASOU & TOFU V PARADAJKOVEJ OMÁČKE S RYŽOU A BROKOLICOU

50
4

Suroviny

Polievka:

  • 300 g zemiakov (4 ks)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 8 cm sušenej riasy Wakame
  • 1 lyžica ryžového Miso
  • soľ a korenie podľa chuti

Tofu:

  • 400 g tofu
  • 250 g sterilizovaných paradajok
  • 100 g cherry paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku 2 lyžice olivového oleja
  • 1 brokolica
  • 200 g ryže natural
  • soľ & korenie podľa chuti

Postup

Riasu Wakame namočíme do studenej vody na 10 minút. Následne si pripravíme zvyšok zeleniny. Očistíme cibuľu, olúpeme a nakrájame zemiaky, nakrájame mrkvu a pretlačíme cesnak. Do zeleninového vývaru pridáme všetku zeleninu a tiež riasu spolu s vodou, v ktorej sme ju máčali. Varíme 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne. Riasu Wakame z vývaru vytiahneme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme späť do hrnca. Ako posledné pridáme Miso, zamiešame a varíme ešte dve minútky. Osolíme a okoreníme podľa potreby.

Tofu nakrájame na kocky a na panvičke osmažíme z každej strany dozlatista. Pridáme paradajkový pretlak a paradajky nasekané na menšie kúsky a celú zmes chvíľu zahrievame. Podávame s ryžou a s brokolicou pripravenou na pare.