TOFU Á LA PRAŽENICA S KVÁSKOVÝM CHLEBOM

30
2

Suroviny

  • 180 g bylinkového tofu
  • 1 menšia cibuľa
  • 60 g sekaného baby špenátu
  • 2 lyžice ovsenej smotany
  • 20 g Flory Línia
  • 1 lyžica lahôdkového droždia
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1 lyžička vulkanickej čiernej soli Kala namak
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1/2 lyžičky sušeného tymianu

Postup

Kocku tofu rozdrobíme prstami na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na drobné kocky. V panvici rozpálime lyžicu olivového oleja a opekáme cibuľu aj tofu približne päť minút za stáleho miešania. Pridáme jednu lyžičku kurkumy, čiernej soli aj údenej papriky. Podľa chuti pridáme aj tymian alebo iné bylinky. Pridáme sekané špenátové listy a dobre premiešame.

Keď je tofu opečené a špenát sparený, stiahneme plameň a vmiešame ovsenú smotanu, Floru Línia a lahôdkové droždie. Prípadne dosolíme. Podávame s kváskovým chlebom a čerstvou zeleninou.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.