ŠPENÁTOVÁ POLIEVKA & RYŽOVÉ REZANCE S HUBAMI A TEMPEHOM

30
3

Suroviny

Polievka:

  • 400 g zmrazeného listového šalátu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml rastlinnej smotany
  • 1 menšia cibuľa
  • soľ podľa chuti

Rezance:

  • 1 menšia červená cibuľa
  • 1 menšia mrkva
  • 80 g kapusty
  • 1/3 brokolica
  • 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 100 g tempehu
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica posekaného čerstvého koriandra
  • 1 lyžička čierneho sezamu
  • 40 g ryžových rezancov

Postup

V polievkovom hrnci necháme osmažiť cibuľku na olivovom oleji a následne pridáme špenát. Pridáme vývar a rastlinnú smotanu. Privedieme k varu a následne varíme na miernom ohni, kým sa špenát úplne nerozmrazí, približne 10-15 minút.

Široké ryžové rezance uvaríme podľa návodu. Na oleji si orestujeme na prúžky nakrájanú červenú cibuľu, pridáme na prúžky nakrájanú mrkvu, kapustu, menšie ružičky brokolice a orestujeme. Mierne podlejeme vodou, pridáme sójovú omáčku, cukor a jablčný ocot. Pridáme nakrájaný tempeh a necháme prehriať. Na záver vmiešame uvarené ryžové rezance, posypeme nasekaným koriandrom a čiernym sezamom.