ŠPAGETY SO ŠOŠOVICOVOU BOLOŇSKOU OMÁČKOU

30
2

Suroviny

  • 200 g špagiet
  • 1 stredná cibuľa
  • 120 g cherry paradajok
  • 1 stredná mrkva
  • 400 g krájaných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžica paradajkového pretlaku
  • 240 g varenej alebo sterilizovanej zelenej šošovice
  • 1 lyžica olivového oleja
  • hrsť sekanej čerstvej bazalky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu. V panvici rozohrejeme lyžicu olivového oleja. Do panvice pridáme cibuľu aj mrkvu nakrájanú na kocky a niekoľko minút opekáme. Osolíme a pridáme jeden deciliter vody či zeleninového vývaru. Pridáme aj rozpolené cherry paradajky, prelisovaný cesnak a paradajkový pretlak. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje.

Do panvice pridáme plechovku paradajok a šošovicu. Spolu dusíme približne desať minút. Nakoniec vmiešame bazalkové lístky a podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame spolu so špagetami a lístkom čerstvej bazalky.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.