SLADKÝ NÁKYP Z QUINOI

60
3

Suroviny

  • 370 g uvarenej quinoi
  • 360 ml rastlinného mlieka
  • 1 stredný zrelý banán
  • 1 stredné jablko
  • 30 g vlašských orechov
  • 5 lyžíc sušených plodov goji
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 2 lyžice Flora Original
  • 2 lyžice ovsenej múky
  • 2 lyžičky mletého ľanového mlieka
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy

Postup

Rúru predhrejeme na 150 °C. V mise dôkladne roztlačíme banán, potom pridáme mlieko, ľanové semienka, rozpustenú Floru Original, javorový sirup aj škoricu a všetko dôkladne premiešame. Jablko nakrájame na drobné kocky, orechy nasekáme na menšie kúsky a spolu s goji a uvarenou quinoou primiešame do zmesi. Nakoniec vmiešame ovsenú múku spolu s jedlou sódou.

Pečieme v zapekacej miske vyloženej papierom na pečenie približne 45 minút, kým nie je povrch zlatistý. Podávame s vanilkovým rastlinným jogurtom a čerstvým ovocím.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.