SENDVIČ S CICEROVÝM ŠALÁTOM

15
2

Suroviny

  • 200 g sterilizovaného cíceru
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 zrelé avokádo
  • 40 g Flory Línia
  • 2 lyžica sojanézy
  • 1 lyžica sezamovej pasty tahini
  • 50 g zelených olív
  • 50 g sušených paradajok
  • malá hrsť posekanej hladkolistej petržlenovej vňate
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 plátky celozrnného pečiva na servírovanie
  • čerstvá zelenina na servírovanie

Postup

Zliaty a prepláchnutý cícer vsypeme do väčšej misy spolu s nasekanou cibuľou, avokádom, Florou Línia, sezamovou pastou a sojanézou. Všetko dôkladne roztlačíme pučidlom na zemiaky alebo veľkou vidličkou. K zmesi primiešame nakrájané sušené paradajky, olivy a posekanú petržlenovú vňať. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s celozrnným pečivom a čerstvou zeleninou.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.