ŠALÁT TABOULEH S FALAFELOM

30
1

Suroviny

Šalát:

  • 40 g bulguru
  • 2 paradajky
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 zväzok hladkolistého petržlenu
  • hrsť nasekanej mäty
  • 1 lyžica olivového oleja
  • citrónová šťava, soľ, korenie

Cicerové fašírky:

  • 100 g konzervovaného cícera
  • pohánková múka podľa potreby
  • 1 cibuľa
  • strúčik cesnaku
  • 1 lyžička olivového oleja
  • mletý koriander
  • korenie
  • mletá rasca

Postup

Bulgur uvaríme podľa návodu a všetky ingrediencie zmiešame dokopy.

Cícer, nasekanú cibuľu, cesnak a koreniny rozmixujeme dohladka. Vmiešame pohánkovú múku a z vytvorenej hmoty vytvoríme fašírky. Na panvici rozohrejeme olej a fašírky z oboch strán opečieme.