CVIKLOVÝ HUMMUS SO ZELENINOVÝMI HRANOLČEKMI

25
4

Suroviny

Cviklový humus:

  • 330 g vareného alebo sterilizovaného cíceru
  • 165 g uvarenej cvikle, olúpanej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sezamovej pasty tahini
  • 80 ml olivového oleja
  • 120 ml studenej vody
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • šťava zo stredného citróna

Hranolčeky:

  • 1 šalátová uhorka
  • 1 stredný kaleráb
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 2 stredné mrkvy

Postup

Do mixéra vložíme všetky ingrediencie okrem soli a rímskej rasce. Mixujeme na hladkú pastu, v prípade potreby pridáme viac vody alebo olivového oleja. Postupne dochutíme soľou a rímskou rascou. Mixujeme, kým hummus nie je celkom hladký. Pred podávaním necháme aspoň hodinu odležať v chladničke. Podávame s čerstvou zeleninou nakrájanou na tenké hranolčeky.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.