QUINOOVÝ PILAF SO ŠALÁTOM

25
2

Suroviny

  • 190 g varenej quinoi
  • 2 stredné mrkvy
  • 200 g sterilizovaného cíceru
  • 2 lyžice lúpaných konopných semienok
  • 50 g nepresladzovaných hrozienok
  • 5 g sekaného koriandra
  • 1 lyžička svetlej miso pasty
  • 1 lyžička javorového sirupu
  • 1/4 lyžičky rímskej rasce
  • šťava z 1/2 citróna
  • bylinková soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

Vo väčšej mise prešľaháme spolu citrónovú šťavu, miso pastu, javorový sirup, štipku soli a rímsku rascu. Do tohto dresingu pridáme quinou, cícer, nahrubo strúhanú mrkvu a dobre premiešame.
Pridáme aj hrozienka, konopné semienka a čerstvý koriander a opäť dôkladne premiešame. Podávame ihneď, alebo misu zakryjeme a necháme pilaf 1 – 2 hodiny vychladiť.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.