PÓROVÁ POLIEVKA & HUBOVÝ KUBO S CVIKLOVÝM ŠALÁTOM

40
4

Suroviny

Pórová polievka:

  • 1 pór
  • 3 ks zemiakov
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml rastlinnej smotany
  • korenie a soľ podľa chuti

Hubový Kubo:

  • 250 g krúp
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice repkového oleja
  • hrsť sušených húb (vopred namočených)
  • korenie, soľ, majoránka a cesnak podľa chuti
  • 1 cvikla
  • olivový olej

Postup

Do hrnca s vývarom vložíme nakrájaný pór a zemiaky. Všetko varíme do mäkka, približne 20 minút. Časť póru a zemiakov vyberieme, rozmixujeme a vmiešame späť do polievky. Pridáme smotanu, zamiešame a podľa chuti dochutíme soľou a korením.

Krúpy prepláchneme a uvaríme v osolenej vode. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme krúpy a korenie. Krúpy osmažíme dozlatista, potom podlejeme vodou, dáme do rúry a pod pokrievkou dusíme domäkka. Podávame s cviklou, ktorú očistíme a varíme približne 40 minút až do zmäknutia. Následne ju nakrájame na kúsky, pokvapkáme olivovým olejom a dokoreníme podľa chuti.