POLENTOVÁ PIZZA SO ZELENINOU

50
2

Suroviny

  • 130 g instantnej polenty
  • 1 malá cuketa
  • 1 stredná žltá paprika
  • 1 stredná červená cibuľa
  • 4 väčšie šampiňóny
  • 120 g cherry paradajok
  • 6 lyžíc paradajkového pyré
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g čiernych olív Kalamata
  • 1 lyžička provensálskeho korenia
  • 1 lyžička sekanej bazalky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

V hrnci privedieme do varu 500 ml osolenej vody spolu s provensálskym korením a lyžicou olivového oleja. Postupne prisypávame polentu a rýchlo miešame, aby nevznikli hrudky. Varíme niekoľko minút do zhustnutia kaše. Plech vyložíme papierom na pečenie a z uvarenej polenty naň rozotrieme dve menšie placky.

Na prípravu omáčky rozmiešame paradajkové pyré s prelisovaným cesnakom, soľou a sekanou bazalkou. Obe placky rovnomerne potrieme paradajkovou zmesou.

Šampiňóny a cuketu nakrájame na plátky, cibuľu na polkolieska a papriku na prúžky. Všetko dohromady sprudka opečieme na rozpálenej panvici s lyžicou olivového oleja. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zeleninovú zmes rovnomerne rozdelíme na polentové placky. Nakoniec na ne poukladáme plátky cherry paradajok a olív. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.