PIZZA SO ZELENINOU A ŠAMPIŇÓNMI

120
3

Suroviny

  • 360 g hladkej múky
  • ½ balíčka droždia
  • 240 ml vody
  • 1 lyžička cukru
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 200 ml zmesi pasírovaných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 čajové lyžičky oregana
  • 40 g šampiňónov
  • 150-240 g údeného tofu
  • zelenina podľa vlastnej fantázie (tip: 1 červená cibuľa, 3 paradajky, 1 žltá paprika, 3 lyžice kukurice)
  • zelené a čierne olivy podľa chuti

Postup

Najprv si pripravíme kvások z vody, droždia a cukru. Ten vmiešame do múky, osolíme a pridáme olej. Všetko dôkladne spracujeme na cesto. Ak bude príliš hutné, pridáme lyžicu teplej vody.
Z cesta urobíme bochník, trochu posypeme múkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň 1,5 hodiny. Bochníček rozdelíme na 3 diely, vyvaľkáme placky a dáme na papierom vystlaný plech alebo do koláčovej formy.
Potrieme zmesou z pasírovaných paradajok, cesnaku a oregana. Navrch dáme zeleninu podľa vlastnej chuti a fantázie, nasekané olivy, šampiňóny, posypeme nastrúhaným tofu a dáme do rúry piecť na 200 °C približne 10-15 minút.