OVSENÝ FLAPJACK

45
6

Suroviny

  • 230 g veľkých ovsených vločiek
  • 240 ml ovseného mlieka
  • 1 stredný zrelý banán
  • 5 lyžíc sušených plodov goji
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 20 g Flory Original
  • 1 lyžica arašidového masla
  • 70 g lieskových orieškov
  • 30 g mletých ľanových semienok

Postup

Rúru predhrejeme na 150 °C. Zapekaciu formu na chlebíček s rozmerom 22 × 15 cm vyložíme papierom na pečenie. V mise vidličkou dôkladne roztlačíme banán. Ovsené mlieko zahrejeme v malom hrnci a rozmiešame v ňom arašidové maslo, Floru Original aj javorový sirup. Zmes prilejeme k roztlačenému banánu, pridáme aj ľanové semienka a všetko dôkladne premiešame. Necháme niekoľko minút odležať, aby ovsené vločky nasiakli tekutinu.

Nakoniec vmiešame goji a sekané lieskové oriešky. Zmes rozotrieme do zapekacej formy a pečieme približne 40 minút, kým nie je povrch zlatistý. Po úplnom vychladnutí formy na mriežke nakrájame placku na šesť tyčiniek.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.