INDICKÁ FAREBNÁ PANVICA S CELOZRNNOU RYŽOU

30
2

Suroviny

  • 100 g červenej šošovice
  • 90 g celozrnnej ryže
  • 1 lyžička rastlinného oleja
  • 20 g Flory Original
  • 1 menšia cibuľa
  • 300 g zeleniny nakrájanej na kocky – napr. cuketa a paprika
  • 1/4 lyžičky rímskej rasce
  • 1/4 lyžičky mletej kurkumy
  • 1/4 lyžičky mletého koriandra
  • 1/4 lyžičky horčičného semienka
  • 1 lyžička čerstvého strúhaného zázvoru

Postup

Červenú šošovicu aj ryžu niekoľkokrát preperieme v sitku, kým neodteká celkom číravoda. Šošovicu aj ryžu spolu varíme v desaťnásobku osolenej vody vo veľkom hrnci. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej, pridáme korenie a minútu opekáme.

Do panvice pridáme aj cibuľu nakrájanú na kocky a všetku zeleninu. Znížime plameň a restujeme, kým zelenina nie je mäkká. Na záver zjemníme zeleninovú zmes lyžicou Flory Original. Uvarenú ryžu so šošovicou zlejeme a podávame so zeleninovou zmesou.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.