GRÉCKY CESTOVINOVÝ ŠALÁT S BAZALKOVÝM TOFU

25
2

Suroviny

  • 150 g cestovín fusilli, penne alebo farfalle
  • 120 g sekaného baby špenátu
  • 120 g cherry paradajok
  • 50 g čiernych olív Kalamata
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 180 g bazalkového tofu
  • šťava z 1/2 citróna
  • hrsť sekanej čerstvej bazalky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Uvarené cestoviny zlejeme, presypeme do veľkej šalátovej misy a ešte horúce ich premiešame s olivovým olejom a sekaným špenátom. Potom pridáme rozpolené cherry paradajky, vykôstkované olivy a citrónovú šťavu. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

Tofu rozdrobíme prstami na menšie kúsky a spolu so sekanou bazalkou ho pridáme do šalátu. Podávame ihneď alebo necháme vychladiť v chladničke.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.