DOMÁCI ČOKOLÁDOVÝ TERMIX S OVOCÍM

25
3

Suroviny

  • 180 g bieleho tofu
  • 60 ml mandľového mlieka
  • 1 stredný zrelý banán
  • 100 g 80 % čokolády
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 lyžičky javorového sirupu
  • 500 g krájaných jahôd na servírovanie

Postup

Rúru predhrejeme na 150 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Floru Original rozpustíme, zmiešame s javorovým sirupom, vanilkovým extraktom a lyžicou matcha prášku.

Vo väčšej mise zmiešame vločky spolu s orechmi, semienkami a štipkou soli. Prilejeme tekutú zmes a dôkladne premiešame, aby boli všetky vločky aj orechy obalené. Zapekáme v rúre 15 minút, potom premiešame a pečieme ďalších 10 minút. Vychladenú granolu podávame s obľúbeným rastlinným jogurtom a čerstvým ovocím.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.