CÍCEROVÁ OMELETA SO ŠPENÁTOVOU NÁPLŇOU

35
1

Suroviny

Omeleta:

  • 100 g cícerovej múky
  • 240 ml vody
  • 1/2 lyžičky vulkanickej čiernej soli Kala namak
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 lyžička olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Špenátová náplň:

  • 1 menšia cibuľa
  • 60 g sekaného baby špenátu
  • 5 ks sušených paradajok v oleji
  • 2 lyžice ovsenej smotany
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 lyžička píniových orieškov
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

Vo väčšej mise zmiešame cícerovú múku, kurkumu, čiernu soľ a štipku korenia. Pomocou metličky zašľaháme do sypkých ingrediencií vodu tak, aby nevznikli hrudky. Cesto necháme päť minút odležať. Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejeme olej, vlejeme cesto z cícerovej múky a opekáme asi dve minúty. Potom omeletu obrátime a pečieme ďalšie dve minúty.

Na prípravu náplne rozohrejeme na panvici olivový olej, speníme na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme aj špenát a krájané sušené paradajky. Osolíme, okoreníme a krátko orestujeme. Stiahneme plameň a pridáme smotanu a oriešky. Omeletu naplníme špenátovou zmesou a podávame.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.