CESNAKOVÁ NÁTIERKA S PAŽÍTKOU A ŽITNÝM CHLEBOM

15
2

Suroviny

  • 180 g tofu natural
  • 40 g Flory Línia
  • 40 g sojanézy
  • 2 jarné cibuľky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica lahôdkového droždia
  • 1 lyžička francúzskej horčice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • žitný chlieb, zelenina a pažítka na servírovanie

Postup

Strúčiky cesnaku olúpeme a nasekáme na menšie kúsky. Spolu so soľou ich na doske nožom rozotrieme.

V mise vidličkou roztlačíme tofu. Pridáme aj Floru Línia, sojanézu, citrónovú šťavu a jarnú cibuľku nasekanú nadrobno. Zmes dôkladne premiešame a dochutíme rozotreným cesnakom so soľou, horčicou aj lahôdkovým droždím. Podávame so žitným chlebom, pažítkou a čerstvou zeleninou.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.