CELOZRNNÉ CESTOVINY S BOLOŇSKOU OMÁČKOU A ZELENINOVÝ ŠALÁT

100
4

Suroviny

  • 600 g sójovej drte
  • 450 g sterilizovaných paradajok
  • 130 g paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 stonkový zeler
  • 1 mrkva
  • 2 lyžice olivového oleja
  • bazalka, čierne korenie a soľ
  • 140 g celozrnných cestovín

Šalát:

  • 200 g ľubovoľnej zeleniny (tip: ľadový šalát, rukola, paprika a cibuľka)

Postup

Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, cesnak, zeler a na kocky nakrájanú mrkvu. Pridáme sterilizované paradajky, paradajkový pretlak, vopred uvarenú sójovú drť a minimálne 1,5 hodiny pomaly varíme, aby sa chute spojili. Dochutíme čerstvou bazalkou a korením. Celozrnné cestoviny pripravíme podľa návodu.