BANÁNOVÉ LIEVANCE S RASTLINNÝM JOGURTOM A OVOCÍM

30
2

Suroviny

  • 1 veľký, veľmi zrelý banán
  • 240 ml rastlinného mlieka
  • 120 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 lyžička mletých ľanových semienok
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • čerstvé ovocie a rastlinný jogurt na servírovanie

Postup

Banán olúpeme a dôkladne roztlačíme vidličkou. Roztlačený banán zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami a cesto necháme približne päť minút odležať.

Lievance pečieme na stredne rozpálenej panvici s kvapkou kokosového oleja. Podávame s rastlinným jogurtom a čerstvým ovocím. Podľa chuti môžeme pokvapkať javorovým sirupom.

Tento chutný recept vznikol v spolupráci s odborníčkou na zdravú výživu, MuDr. Danielou Lilling.